Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πέριξ της Πλατείας Συντάγματος

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει διαδηλώσεις πολιτών για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά νομοσχέδια των μνημονιακών κυβερνήσεων. Μία ακόμα διαδήλωση έγινε στις τέσσερις του Φλεβάρη και πάλι συναντήθηκε το ίδιο σκηνικό Πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.

Το συλλαλητήριο
Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων αλλάζοντας προς το χειρότερο το ασφαλιστικό σύστημα και οι πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το προτεινόμενο νέο ασφαλιστικό. Συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα πάνω από 35000 άτομα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες. Το παρόν τους συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο έδωσαν οι αγρότες, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι καθηγητές και άλλοι κλάδοι, κάτι το οποίο σημαίνει πως η κυβέρνηση κατάφερε να στρέψει τους περισσότερους κοινωνικούς κλάδους εναντίον της.

Οι προθέσεις
Πρέπει να επισημανθεί ότι τα συλλαλητήρια αυτά δεν έχουν σκοπό, ούτε να δημιουργήσουν αναστάτωση στους απλούς πολίτες καταστρέφοντας περιουσίες τους, ούτε παίζοντας ξύλο με τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης. Τα συλλαλητήρια γίνονται πάντα ειρηνικά με σκοπό να περάσουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση, όποιο και αν είναι αυτό εν προκειμένω τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το προτεινόμενο ασφαλιστικό.

Οι γνωστοί-άγνωστοι
Αν και οι διαδηλώσεις αυτές ξεκινάνε ειρηνικά, εμφανίζονται οι γνωστοί-άγνωστοι και διαλύονται. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την εμφάνισή τους και στην πρόσφατη διαδήλωση αλλά και σε προηγούμενες που εξέφραζαν αντίθεση για το οποιοδήποτε αντιλαϊκό νομοσχέδιο είναι: Τι γυρεύουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις του λαού; Γιατί εμφανίζονται σε κάθε συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης; Υπηρετούν σίγουρα την ιδεολογία που πρεσβεύουν; Ποιος τους υποκινεί; Οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι αυτοαποκαλούνται «αντιεξουσιαστές», δηλαδή είναι κατά της εξουσίας. Εφόσον λοιπόν εμφανίζονται σε διαδηλώσεις που είναι κατά της κυβέρνησης, πάει να πει πως την βοηθούν, άρα στην ουσία δεν πρεσβεύουν την ιδεολογία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν υπογράψει μνημόνιο το κυβερνών κόμμα υπήρχαν φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις και εκεί οι «αντιεξουσιαστές» δεν εμφανίστηκαν. Για ποιο λόγο εφόσον είναι κατά της εξουσίας; Άρα δημιουργείται η υποψία ότι τους έβαλε η κυβέρνηση για να διαλύσουν την ειρηνική διαδήλωση, κάτι το οποίο έγινε με επιτυχία και μην ξεχνάμε πως οι «αντιεξουσιαστές» υπήρξαν η τέλεια αφορμή για τη δράση των ΜΑΤ. Όπως και να έχει τελικά, το αποτέλεσμα είναι ότι οι διαδηλώσεις αμαυρώνονται εξαιτίας των «αντιεξουσιαστών».

Τα ΜΑΤ
Η σημερινή κυβέρνηση αναφέρει πως θέλει τον κόσμο να διαδηλώνει, όμως όταν τα ΜΑΤ βγαίνουν στους δρόμους με σκοπό να χτυπήσουν διαδηλωτές, η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση πως είναι αυταρχική. Οι «καλοί» μας αστυνομικοί, βρήκαν την τέλεια αφορμή να δράσουν με την έφοδο των «αντιεξουσιαστών» με αποτέλεσμα τα επεισόδια να επιδεινωθούν και το Σύνταγμα να μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης και φυσικά ο στόχος της κυβέρνησης να διαλυθεί το συλλαλητήριο επετεύχθη. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο ειδικά για μία «αριστερή» κυβέρνηση, να χρησιμοποιεί τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ για να αμαυρώνει διαδηλώσεις καθώς αυτό είναι ενάντια στις αρχές της αριστεράς και κυρίως του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Τελικά, η εικόνα που είδαμε, αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση έπεσε σε μεγάλη αντίφαση γιατί δε γίνεται από τη μία να δηλώνει πως θέλει τα συλλαλητήρια και από την άλλη να τα αμαυρώνει με αθέμιτα μέσα.

Το ίδιο έργο
Αυτό που έγινε βέβαια το έχουμε ξαναδεί. Στις τέσσερις του Φλεβάρη παρακολουθήσαμε το ίδιο έργο σε επανάληψη, δηλαδή γινόταν ειρηνική διαδήλωση, η κυβέρνηση δεν άκουσε παρά μόνο έστειλε το παρακράτος και στη συνέχεια τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης και η διαδήλωση διαλύθηκε και ο κόσμος πάλι φοβήθηκε. Τελικά, το ίδιο έργο παίχτηκε Πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου